Home > Visual Studio > Debugging Asp.net Not Working

Debugging Asp.net Not Working

Contents

You will see this in the System Event log. Made sure that all my projects are compiled in my build configuration. Please review the following URL and make sure that it is spelled correctly. The status should now change to "Symbols Loaded". 2. http://haiteq.com/visual-studio/debugging-is-not-working-in-asp-net-2005.php

But, its entirely safe to use it for your development / test machine to help with F5 debugging. I had a crash rule set up for the w3wp process and I simply removed that rule and restarted everything. Thanks. On the "Build" tab of the project properties, you are in configuration "Active (Debug)", you haven't check "optimize code"?

Breakpoint Not Working In Visual Studio 2010

But it would be really nice to have F5. Reply Anonymous March 4, 2007 at 4:14 pm Hi Mike, Although I've followed all your instructions, I simply can't get it to work.Once I ran the install.bat file, I first got Delete all bin and obj folders and all DLLs related to the project from the entire machine.

  1. Click the [Advanced] button at the bottom of the Build tabpage.
  2. These are essential for debugging.
  3. For example, the suggestion of setting AutoEventWireup="true" may cause some of your events to fire twice!!! (see http://support.microsoft.com/kb/814745).
  4. Thanks, Mike Reply Anonymous November 27, 2007 at 8:44 pm Hi Mike, I've spent all day trying to get Visual Studio 2008 x64 running as Administrator to attach to process on
  5. You can navigate via solution Explorer >Project | Right Click
    >Property Page.
    Secondly, Make sure you are rebuilding a DEBUG build.
  6. thankx Reply Anonymous March 15, 2007 at 8:28 pm Hi Mike, Thanks for the work you put into this.
  7. Thanks again Reply Anonymous August 28, 2007 at 12:58 am Hi all, Im having an error as well.
  8. The only way i can debug my asp.net-app is to move it to the Classis-Pool in IIS7.

it can be easy to forget to change this back.) share|improve this answer answered Apr 11 '11 at 2:49 Mr. Silly mistake that left me scratching my head for about 30 minutes. Reply Anonymous July 28, 2008 at 7:52 pm Hi Mike, I get this error when open a web project: "Error while trying to run project: Unable to start debugging on the Visual Studio 2013 Not Stopping At Breakpoints asp.net debugging share|improve this question edited Mar 15 '10 at 12:01 asked Mar 15 '10 at 11:39 willem 6,946155293 I assume you're debugging in IIS and not using the

What power do I have as a driver if my interstate route is blocked by a protest? Visual Studio Breakpoint Not Hit No Symbols Loaded You can check in the "configuration" section of the InetMgr plugin for your application. Select Debug->Options->Debugging->General Tick Enable .NET Framework source stepping. (This may be all you need to do but if you are like me, you also have to do the ones stated below. view publisher site Has a movie ever referred to a later movie?

To change your settings, choose Import and Export Settings on the Tools menu. Breakpoint Not Working In Visual Studio 2012 Run. We are aware of this problem, and are currently working with the VS team to provide a solution. Whenever I attempt to debug the application, I get the message above.

Visual Studio Breakpoint Not Hit No Symbols Loaded

I want to know, as I am using castleproject which relies a lot on HttpModule and Handlers, is there a better fix than Debug Assisitant which requires me to plug a This should be the first stop for anyone just starting out with Vista, IIS7, and VS 2005. Breakpoint Not Working In Visual Studio 2010 But still the error seems to prevail. Breakpoint Not Hitting In Visual Studio 2013 The service is unavailable." Even http://localhost fails with this error.

I have no idea what changed to break this. this page Alexander; I'll copy and paste the juicy parts here in case something happens to the article: Using precision guided missiles: Delete the .pdb files in your obj and bin folders. up vote 14 down vote favorite 2 I used to be able to attach to my w3wp process and Debug my web application, but this is not working anymore. Grazie! Visual Studio 2015 Not Stopping At Breakpoints

So ideally, you don't have to read this point by the time you're done with the above pointers. I do appreciate all the info you've posted here -- but I have to say this bug that breaks F5 still in April here is about as unacceptable as it gets. It solved my problem and now i can run asp.net application using my vista home premium. get redirected here I dont have a project open or anything.

share|improve this answer answered Feb 15 at 18:55 Spirit 6562916 add a comment| up vote 0 down vote I have had this problem for a while and found my solution on Visual Studio 2015 Breakpoint Not Working By default it is true. What appears to be happening is it is skipping the global file.

Right-click it and select Symbol Load Information.

But, since you are not debugging your Vista site while its live on the internet (right? Reply rdmartin January 7, 2007 at 2:31 pm Thanks for posting this. Is there a way to fix or include it ?? Visual Studio Breakpoints Not Working C++ Thank you Prasad Reply Anonymous May 6, 2008 at 9:52 am I had other issues with Vista SP1, VS 2005 and IIS 7 and I have written a post here http://developershelf.blogspot.com/2008/05/problem-loading-iis7-hosted-wap.html

How can I claim compensation? I had a working WepApp AnyCPU project and I wanted to link to some x86 dlls, so I created an x86 debug target. I was debugging native code before that and this property never changes if you don't do it manually –Mateusz MigaƂa Apr 28 at 9:56 add a comment| up vote 2 down useful reference EDIT: Found a solution that suggested deleting the ASP.NET temporary files.

Weeeeeird! When I start the application, my breakpoint briefly turns into a red round outline with an exclamation in it, then turns back into a regular breakpoint, then the application starts without Reply Anonymous August 20, 2008 at 7:47 am Hi Mike Well I tried all the options specified in this page but none of them worked for me. The resource you are looking for (or one of its dependencies) could have been removed, had its name changed, or is temporarily unavailable.

Please let me know if this doesnt work for you, or you experience other issues. Below is a screenshot of an example and Visual Studio's dropdown list of build configurations. With this, I can see debugassistant in webprojects handler in IIS. The program did not execute the code path where the breakpoint is present.

This was precisely my problem too! –Brondahl Mar 12 '15 at 20:10 2 just to clarify the steps to fix this: Project, Properties, Build, Advanced, check the value of "Debug

>